NEWS
Home » News » The XIX. Carp Fishing World Champoionship has begun officaly. / Hivatalosan is elstartolt a XIX. Pontyfogó Világbajnokság

The XIX. Carp Fishing World Champoionship has begun officaly. / Hivatalosan is elstartolt a XIX. Pontyfogó Világbajnokság

2017.09.20.

The Cultural Center of the University of Kaposvár was the location of the opening ceremony.
208 participant team members from 26 countries was at the opening ceremony of the XIX. Carp Fishing World Championship.

A megnyitóra végül a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának kulturális központjában került sor.
A nemzeti lobogók előtt most 26 ország 208 versenyzője és segítőik sorakoztak fel.

 

After the long prepareing period and the former international championships the organisers getting very busy in the last 2 days. After the registration and visiting the sectors the captains of the national teams had the first technial meeting at the Fishing Center of Toponár. They discussed all the points of the World Championship rules and drawed the sectors.

After the 2-hours meeting, because of the rainy weather, the teams has to find some other entertainment facilities than look around Lake Deseda, of City of Kaposvár.

The Cultural Center of the University of Kaposvár was full on Tuesday at 6pm.

The students of the Együd Árpád School of Arts had an amazing folk dance performance and after that the Vice President of MOHOSZ greeted the national teams. Dr. István Dérer said, it is not an incident that XIX. Carp World Championship located at Lake Deseda. The fishing as a sport activity is getting more and more popular at this area, more people get their fishing licence every year. 400.000 anglers are in Hungary, so the fishing as a sport is important for the county too.

Organizing the Carp Fishing World Championship is a result of a big collaboration. Ministries, Self-government City of Kaposvár, local and hungarian fishing organizations, press and several visitors common work needed for this.

Igor Chinyakov, the Vice President of FIPSed and Mayor of City of Kaposvár greeted the participans. Borhi Zsombor talked about that the government of the city has developed the area of the Lake Deseda. Thank to these developments every people in every age can find their counts here. Sportishing Group of Kaposvár took a big part of that job.

„I am sure, that everybody can get unforgettabe memories here at Kaposvár. I wish you all the best and I wish to see you again here in the next few years.” - said finally the mayor of Kaposvár."

 

Photo: István Ivánkovics, Source: kapos.hu

 

 

More pictures!

 

Hosszú hónapok előkészítő munkája és felvezető versenyei után az elmúlt két napban tényleg besűrűsödött a szervezők programja: a regisztrációt, a helyszínbejárást és a főpróbát követően ma délelőtt a szövetségi kapitányok ültek össze a toponári halőrházban. Tüzetesen átbeszélték a versenyszabályzatot, a tecnikai részleteket és szektorokat is sorsoltak.

A bő két órás megbeszélés és a változékony, gyakran csapadékos, az átlagosnál több fokkal hűvösebb idővel érkező ciklon egészen este hat óráig gondoskodott arról, hogy a csapatok ne csak Kaposvár és a Deseda szépségeivel legyenek elfoglalva.

Hat órára ugyanakkor zsúfolásig megtelt a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának kulturális központja. Az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak néptánc műsorát követően mások mellett a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese is köszöntötte a résztvevőket. Dr. Dérer István azt mondta: nem véletlen, hogy a Deseda lett a világbajnokság helyszíne, mert itt, a térségben a horgászat különösen népszerű, évről-évre több ezer ember váltja ki a horgászengedélyt. Az élénkülő vízparti élet ugyanakkor országos kitekintésben is igaz - tette hozzá a szakember, hiszen hazánkban időszerűen nagyjából négyszázezren horgásznak, így az ágazatnak bizony komoly nemzetgazdasági jelentősége is van.

A világverseny szervezése egyben széles körű összefogás eredménye. Az eseményt több minisztérium, a kaposvári önkormányzat, az országos, a megyei és a városi horgászszervezetek, médiumok, valamint számtalan támogató segítette.

A Nemzetközi Édesvízi Sporthorgász Szövetség részéről az alelnök, Igor Chinyakov, a somogyi megyeszékhely részéről pedig az alpolgármester üdvözölte az egybegyűlteket. Borhi Zsombor arról beszélt, hogy Magyarország egyik legélhetőbb, zöld nagyvárosa az elmúlt években tudatosan fejlesztette a Deseda környezetét. Úgy, hogy ott minden korcsoport megtalálja a pihenés, a szórakozás, a sportolás és az ismeretszerzés lehetőségét. Ebből a munkából a Kaposvári Sporthorgász Egyesület is kivette a részét.

"Biztos vagyok benne, hogy felfrissült a víz mellett is minden adott ahhoz, hogy felejthetetlen élményeket szerezzenek Kaposváron. Kívánom, hogy érezzék nagyon jól magukat nálunk, és a későbbiekben is térjenek vissza hozzánk!" - zárta köszöntőjét az alpolgármester.

 

Fotók: Ivánkovics István, Forrás: kapos.hugo to top